Paramparça bir ruh, paramparça bir cinsellik, paramparça bir beden ve bir erkek...
"... Yo sanmıyorum, kuşkulanmıyor. Nasıl aklına getirebilir böyle bir durumu? Ağzına bile almadığı, iğrenç ve hastalıklı bulduğu ilişki biçimini benim yaşadığımı nasıl düşünebilir?
İmkansız bu.
Onu böyle bir durum yüzünden üzeceksem öleyim daha iyi...
Zaten biliyorum, öleceğim ben bu yüzden. Katlanılacak şeyler değil bunlar.
Bu acı, o koyu katran, hep üzerimde. Bunu anlayabilmeniz mümkün değil sizin. Ama yine de dinlediğiniz için teşekkür ederim.
Hiç olmazsa bunları birisine anlatabilmenin ferahlığını yaşıyorum. Mikroplarımdan arınmışım gibi geliyor bana."
(Kitabın İçinden)
Duygu Asena bu kez erkeklerin dünyasına giriyor. O dünyanın en gizemli yanlarına el atıyor. En farklı yanlarını ortaya çıkarıyor. Paramparça'nın ana kahramanı bir yanıyla klasik bir erkek gibi yaşayan, diğer taraftan da erkeklerle ilişkilerini sürdüren bir adam. Küçük bir kentte, kamu görevlisi, evli ve çocuklu. Hayatı çözmeye çalışan, ancak çözmeye çalıştıkça daha da zorlanan, kendini, cinselliğini, ruhunu bir türlü tam olarak anlayamayan bir erkek. Bir erkek... Herkes gibi kimi zaman mutlu kimi zaman acılar içinde. Ama onun bir farkı var... O paramparça... Ruhuyla, cinselliğiyle iki ayrı insan... Acımasız, anlayışsız yaşam içinde yapayalnız ve parçalanmış. Toparlanamıyor, çaresiz, çözümsüz...
Asena, bu kez erkek dünyasının bilinmeyen, açıklanmayan, hakkında konuşulmayan yönlerini tartışmaya açıyor. Kimilerinin hiç bilmediği ya da bilmek istemediği, kimilerinin yok saydığı, ayıpladığı ve yargıladığı gerçek bir dünya bu. Onlarca erkek gizlilik içinde, suçluluk duygusuyla boğulmuş bu parçalanmışlığı yaşıyor. Erkek egemen toplumun yüz karası olarak yargıladığı eşcinsellerin dünyasında geziniyor ve yine sıcak, yine içten, yine insanı ön plana çıkaran bir anlatımı tercih ediyor. Kadın okuyucuları da erkek okuyucuları da alıp götürecek bir roman Paramparça.
(Tanıtım Yazısı'ndan Alıntı)
2 yorum:
Karamel, kitapların ilk basım tarihlerini de yazar mısın?
20 yılı var mı mesela bu kitabın ilk yayınlanmasından bu yana, merak ettim.
Yorum Gönder