5 Ekim 2010 Salı

Karsanbaç ve karın halleri



Dondurmanın tarihinde dünyada ilk Romalıların bulduğundan bahsedilir ama Osmanlı'da saray aşçısının kar üzerine döktüğü şerbetle başladığı bilinir ki sanırım aşçı da karsambaçtan yola çıkmış. Hatta belki de aşçıbaşı Allahına gadar Adanalıydı:)



Kar da oldukça enteresan bir olgu. Tekbaşınayken, çıplakken benzersiz yapılarıyla fantastik. Bir araya gelince ilginç şekiller oluşturabiliyor. Bazen huzur verici bazen kışkırtıcı.


Ama fazlası zarar:

6 yorum:

Depresif Ayu dedi ki...

hain kız zavallı çocuğu kullanıyor üşümemek için :D

bu arada, Adana'lımısın kurban?

Sena'nın Düş Bahçesi dedi ki...

Yaşadığın şehir izmir ise karın neye benzediğini unutabiliyorsun.

kremkaramel dedi ki...

Değilim, bugüne kadar anlamış olman lazımdı. Anlayan anladı çoktan. Açık etme şşşşt!

Depresif Ayu dedi ki...

epeyce geriye gidip okudum yazılarını.... egede geçen çocukluk yılları. yasemin kokan izmir sokakları.

izmirlisin :)

kremkaramel dedi ki...

Biraz daha geriye git istersen. Egeli gibiyim ama marmara bölgesinden:))))))))))))))
doğru cevabı özel mailime at ama.
profilimde var

B. dedi ki...

profilini filan da kaldırmışsın hep.

karsambaç, kars bölgesine ait değil mi? Adana'daki versiyonu bici bici, nişastadan yapılan katı bir muhallebisi var içinde, çok severim. Belki de bu karsambaçtan feyz aldılar çünkü buzu rendeleyerek yapıyorlar.