Dondurmanın tarihinde dünyada ilk Romalıların bulduğundan bahsedilir ama Osmanlı'da saray aşçısının kar üzerine döktüğü şerbetle başladığı bilinir ki sanırım aşçı da karsambaçtan yola çıkmış. Hatta belki de aşçıbaşı Allahına gadar Adanalıydı:)
Kar da oldukça enteresan bir olgu. Tekbaşınayken, çıplakken benzersiz yapılarıyla fantastik. Bir araya gelince ilginç şekiller oluşturabiliyor. Bazen huzur verici bazen kışkırtıcı.
Ama fazlası zarar:
6 yorum:
hain kız zavallı çocuğu kullanıyor üşümemek için :D
bu arada, Adana'lımısın kurban?
Yaşadığın şehir izmir ise karın neye benzediğini unutabiliyorsun.
Değilim, bugüne kadar anlamış olman lazımdı. Anlayan anladı çoktan. Açık etme şşşşt!
epeyce geriye gidip okudum yazılarını.... egede geçen çocukluk yılları. yasemin kokan izmir sokakları.
izmirlisin :)
Biraz daha geriye git istersen. Egeli gibiyim ama marmara bölgesinden:))))))))))))))
doğru cevabı özel mailime at ama.
profilimde var
profilini filan da kaldırmışsın hep.
karsambaç, kars bölgesine ait değil mi? Adana'daki versiyonu bici bici, nişastadan yapılan katı bir muhallebisi var içinde, çok severim. Belki de bu karsambaçtan feyz aldılar çünkü buzu rendeleyerek yapıyorlar.
Yorum Gönder