5 Ekim 2010 Salı

Pepeçura ve üzümün halleri


Dün akşam Anadolu Hisarı'nda şiir gibi bir evde yemekteydim en sevdiklerimle birlikte. Ev sahibi hanım Zsa Zsa Gabor mu desem Belgin Doruk mu, çok samimi, güzel ve becerikliydi. İlk kez "pepeçura" yedim. İlk fırsatta yemenizi tavsiye ederim. İlginç ve hafif bir tatlı. Üzümün girdiği garip şekillerden biri olarak kabullenip istifledim lezzet ambarıma.

Üzüm tuhaf bir meyve. En masum hallerden en kışkırtıcı hallere bürünebilen bir oyuncu. Salkımla sevgilinin elinden yenirken ve bir şarap kadehinde seksi, şırayken masum, sirkeyken iştah açıcı, pepeçurayken egzotik, pekmezken "firestarter"...

3 yorum:

Depresif Ayu dedi ki...

Bu nedir acep diye gugıldan baktım; üzüm suyu, nişasta ve mısır unuyla yapılan bir muhallebiymiş. bunun tadı nasıl bilmiyorum ama orta anadolu usulü de pekmezle olanıdır, onu hiç sevmezdim :)

kremkaramel dedi ki...

Dolaz veya Hasıda deniyormuş ona depresif

gençbiranne dedi ki...

annem yapsında ye o zaman bidaha post yazarsın:))
malum rizeliyiz
karadeniz günlerimiz adlı postuma bak annem pişirirken resmi bile var pepeçi'nin.
biz pepeçi diyoruz:))