22 Mart 2010 Pazartesi

10. Röportaj: HOMELESS ile BORED

Şimdi Burak diye bi çocuk var Libya'da. Ama Libyanlı değil. Neresi muzırsa blogunu "adult" kategorisine almış mı bu? Bloguna bakıyosun son dönemlerde vatan hasreti ayyuka çıkmış. İn Juli (Temmuzda) gelcek bakalım Türkiye'ye. Eminönü'nde artık güderi ve kürklerden yelek satan adamları görünce aklıma geldi. Dedım yavrunu sevindir kremkaramel, sevaptır. Önce gittim aldım Libya'dan bunu. Baktım bloguna post giriyo. Bknz Şekil 1-a. Yıkadım bitlerini ayıkladım falan. Sonra direğe bağlayıp röportaj yaptım. Bulmadan önce ve sonraki hallerini de koydum bakın:

Şekil 1-a
KK: Neyin kötü olunca kendini kötü hissedersin? Sen hisseder misin? Aaa o hisseden sen misin?


HL: işim, ekonomim... hissederim tabii, hissetmekle kalmam hissettiririm de... :)))) cok merak ediyorum bu roportajin sonu nereye gidiyor :S

KK: (Nası yaani? Hisseetmeye başladım sanki:P) Hamama gittin diyelim. Ne görsen şaşırırsın? Hahamlar hamama gider mi sence? Hayyam hamama karşı mıdır? Ya Çarşı?

HL: Zeki Muren'i.... kendisi pek severmis hamamlari. Carsi dedin de dun gece ruyamda besiktasin macina gitmisim Travestiler Aliye Kavaf'a karsi eylem yapiyordu. sahanin icinde mac baslamadan, ellerinde pankart ve dovizlerle dolasiyorlardi. Carsi karsimiydi bilmiyorum ama o arada isiniyordum maca cikmak icin hazirlanan bana karsiydilar.

KK: TV seyreder misin? Kimi görünce "lan sanki ben kazanıyom bu yiyo, o ggadder kıl oluyom şuna" diyosun?

HL: cok sik olmasa da seyrederim. Sinem Kobal, Ece Erken vardi, Esra Ceyhan yaa var bole bir iki kisi daha agizlarina elimin tersiyle carpmak istedigim ( hep de sabah kusagi heee :) )

KK: Bize yalan söylediğin bi anını anlat. Pişman mısın? Pişmanlık yasasından yararlanmak ister misin?

HL: cok iddali bir sey olucak ama hic yalan solemedim, yalan solemem gereken seyi de yazmadim zaten... ama bir kac seyin uzerini ortmus olabilirim. ee oraya da girmeyelim istersen :D

KK: (Girseydik...:D) Diyelim ki milletvekilisin, oğlunun çiçeklerini sulaman icap etse ne yapardın? Canım sulardın da nasıl sulardın?

HL: bir iki arkadasimi arar sortlari giyip tisortleri cikarip bahcede birbirimizi hem islatip hemde bahceyi sulardik cok porno film girisi gibi mi oldu??? ama bu soruda ilk aklima o geldi. deli deli birbirini islatan ustu ciplak insanlar. gerci bunu yapmak icin milletvekili cocugu olmama gerek yok demi? olsunnnn

KK: (Milletvekili değil oğlu diye anladı yaa...Neyse bozmiim çocuu...) Diyelim ki hamileyim:D Çok korkuyorum. Sen de beni yatıştırmaya çalışıyorsun. Neler dersin? Unutma sanalım manalım ama ben bi erkeğim:)

HL: ellerim belinde, "bana baksanaaa aaa cok simardin heee kendini de adami da sikma! biliyordun bunun acilarinin olucagini , yapmasaydin o zaman sus otur simdiii!doktor burda biz burdayiz bisi olursa mudahele edicekler. ( ic sesimlede sen olmazi oldurmaya calis erkek halinle dogurucam diye kicini yirt, sonra da korkuyorum en basta dusunecektin onu gerizekaliiiii ayy bunaldimmm )

KK: Kaynananın lezbiyen olduğunu öğrendin diyelim. Msn'de biriyle yazışırken yakaladın olmaz ya... Ne yapardın? Eşine nasıl anlatırdın.

HL: sevgili Caglar ( yerlikaya ) in blogunda Lale Mansur la roportaji vardi. Lale Mansur: "İnsanlara seviştikleri insanları sormak ne zaman ayıp hale gelecek, merak ediyorum" diyordu bende sonuna kadar katiliyorum. bana ne canim kadin kimle ne yasamak istiyorsa yasasin mutlu olsun sevissin. o kadar cok mutsuz kadin erkek insan var ki birilerinin mutlu olmasini engelleyerek elime ne gecer ki? cok ayipppp!

KK: Tarihte bir kişilik olduğun ispatlandı hangisi olmayı kabullenemezdin?
a) Baltacı b)Neron c)Deli İbrahim d)Zeki Müren

HL: Baltaci olmak istemezdim. ne olee Katerinayla adim cikicak sonradan tarihciler yalanliyicak falan. bi de ne rezil bi durum, uckur sevdasina, hemde o cirkin kariyla hihhhhh... velev ki ole degil ama oyle aniliyorsun. gerci suda var got kismetten cikinca uckur 9 yerinden cozulurmus. adama da pek kizmamak gerek.

KK: Bana bir ödül vermen gerekse ne ödülü olurdu? Ödülü reddetsem ne olurdu? Aynı ödülü sana versem kime ithaf ederdin?Bi konuşma yap bize.

HL: en civik roportaj odulunu verirdim... ama tum blog alemide benle ayni fikirde :) Kendime ithaf ederim ödülü bana versen. Ve derim ki:

"öhhö öhöö! hmmmm kemmm kummmm... yillardir butun sevgililerim bana civik oldugumu soyledi durdu. hatta kulak memesi kivaminda bile degilmisim civikmisim yaniii... keyfimin yerinde oldugunun gostergesi bende civiklik simariklik. keyfim yerinde degilse domuz buz okuz uyuz sinir oldugumdan civikligimi tercih ediyorum.
keyfimin yerine getirdiginiz icin tesekkur ederim....

KK: (Hem megolaman hem ukala! Dur şunu ters köşeye yatıriim) Kütüphanede neyin serbest olması serbest olsa ne güzel olurdu?

HL: simdi ben bu hafta iskenderiyeye gidiyorum gidip bi kutuphaneyi gorsem ve ordaki eksikleri sana bildirsem olur mu??? ama simdiden tahmin edebiliyorum aslinda benim kamusal alanlarda sevismelerim meshurdur. iceri ilk girince ilk dusunucegim sey burda sevisicek olsam nerde sevisirdim olucak. sonra da sevisicek yer bulamam ona kizarim onu sikayet ederim herhalde

KK: Bir çıplaklar kampının sahibisin ama hükümet kapattı diyelim. Sesini duyurmak için ne yapardın?

HL: farkli planlarim var bir plaj daha acip orda herkesi kara carsafli denize sokardim yada tesettur mayoyla alkolsuz olan icicekler satardim bu birinci plan

plan 2: Doktor Walter Bishop var Fringe de ki doktor onla anlasip karacarsafli denize girenlerin hepsini hasta ederdim

plan 3. sehir disina baska bi tane daha acardim.

plan 4: herkesi ciplak eyleme davet ederdim sehirde cirilciplak eylem yapardik ne biliyim mucadele ederdim sonra da herhalde anlarlar benim plajin daha tehlikesiz oldugunu ama emin ol cok cirkef olurdum hayal edemiyicegin kadar hem de

KK: (oha! dünden gönüllüymüş bu Paris Hilton blogunu gördü sat bana dedi ama öyle bişi teklif etti ki onu duyunca vazgeçtin ne dedi sana? (Duyamadım o sırada Yaprak Dökümünü izliyodum)

HL: parayi az solemistir ii bir para verirse satarim yani.. diyorum kiii ben Yaprak Dokumu'ndeki Ferhunde gibiyim umrumda olmazzz, aninda sativeririmmm:)

KK: Neyin küçüğünü seversin?

HL: hahahahahahaaaa ayy koltuktan dusuyordum gulerkennn. sevmem abi ama kucukle idare edebilirim

KK: En çok kullandığın laf nedir? Küfreder misin?

HL: ederim hemde cok... en cok da a.q. diyorum herhalde. s.ktir diyorum. s.ktir i. diyorum, g.t diyorum

KK: (Gülcek ne vardı ki? masum bi soruydu sadece:P) Neyi yapmak isterdin? Neyi yapmamak? Yapmak ya da yapmamak bütün mesel bu mu?

HL: susmak isterdim, konusmamak isterdim. butun mesele biraz diline sahip olabilmekte. onun da kokunde farkli dinamikler var tabi. ama gene de cok isterdim Hamuş ve Bişrev olabilmek

KK: En çok yaptığın şey nedir?

birseyler icmek, 1 temmuz sonrasina planlar yapmak

KK: İşlevsel bir şey icat etsen ne işe yarardı?

HL: cok zor soru benim kafam calismaz ole seylere ben uretmekten ziyade tuketmek yanlisi oldugum icin bu soruyu gecebilirmiyim???

KK: Bir şeyin kalınlığını nasıl anlarsın?

HL: bir seyin kalin olmasi girecegi yerin eniyle orantili birsey. baskasina kucuk gelen bana buyuk gelir bilemessin. ama kisisel olarak soruyorsan kor degilim herhalde baksam anlarim

KK: (Yutmadı:D) Neyden tiksinirsin?

HL: koku pis koku ter kokusu, ayak kokusu sigara kokusu tum pis kokular desem yeterli olur ( bak basim agridi oyyyyy) basimi agritiyor vallahi aninda kaslarimin ustune agri saplaniyor

KK: Önyargın var mı? Tabuların varmı? Tutkuların var mı?

HL: o kadar entresan bir sey ki, biri geliyor karsina on yargi tabu tutku ot bok dedigin hicbirseyi umursamadan yasiyorsun birseyler, baska biri geliyor burunundan kil aldirmiyorsun. bu sadece manita durumuyla ilgili de degil, cevrende ki herkes, varsa ailende ki herkesle ilgili. birine birsey yaptigi icin kizarken baskasi ayni seyi yaptiginda gulebilirsin. o yuzden var ama neler bilmiyorum heran herhangi birseyi karsina tabum diye cikarabilirim her an herseye on yargili yaklasabilirim tutku haline gelebilir her an her insan hersey

KK: (Hımm aşmış bu, arkayargıları var bunun sadece. Aldırsa dadından yenmes:P)Türkiye'nin nesini seviyosun? Libya'da ne yok?

HL: birsey ini sevmiyorum yaa... yani arkadaslarimin oldugu heryerde yasayabilirim. yalniz olmadigim heryerde. yani istanbul da bilmemne caddesi varsa ne biliyim baska bi ulkede de baska bir street var.
orda da klup var orda da mekanlar var. falan falan... Turkiye o kadar da umrumda degil ulke olarak.
zaten ulke olarakta insanlar olarakta beni cok yoran bir ulke enerjimi aliyor.

libya da ne yok? sevdigim insanlar, arkadaslarim yok - ki bu ikisi en buyuk yoksunlugum burda- sex yok alkol yok alisveris yok, trafik yok ses yok gurultu yok hava kirligi yok. kapali bir hava yok. pis bir deniz yok, beyaz penir yok, simit yok..... simt yok dedim yaa, kesin bi tarafim sisicek simdi heee

KK: E ben o fazla şişmeden kaçiim beri. Ehu ehu!
HL: umarim begenmişsindir. umarim benim icin keyifli bir roportaj oldugu kadar senin icinde keyifli olmustur.

KK: Ne diyossun Libyanın yükselen değerlerini gösterdin bize:P Sana bi de hediyem var.

HL: Neymiş?

KK: Sana ev yapıyodum bu kadarı yetişti:(



10 yorum:

B. dedi ki...

Ortadaki çocuk yorgunluktan bayılmış, bir kahve vermemişsin. Tabii yetişmez Homeless'a vereceğin ev!

SeRiOuuS dedi ki...

Bana nie hediye yok!
İnsan bir cafeydi bahçeydi bişi yapar hıh :P

kremkaramel dedi ki...

Aaa aşkolsun odun verdim ya:)))
Onu oraya hediye diye koydum

SeRiOuuS dedi ki...

Al sen o odunun ... ... :D :D

homeless dedi ki...

yok yok sagolsun kahve de yaptı
SeRiOuuS um biz ilk roportajı senle yaptı diye bişi dedik mi???
lutfennnn

YAMAN SEMİZOĞLU dedi ki...

Keyifli bir röportaj olmuş, sadece Türkiye aşığı bir insan olarak son kısımdaki görüşlerini beğenmedim. Tamam her yer dostlarla bir başka güzel ama, benim ülkem, örfüm, adetim, insanım dünyalara değişemem valla ne diim:)

kremkaramel dedi ki...

@yaman

beğenin ve görüşlerin için teşekkürler. elbette ki yargılamamışsın sadece olumsuz beğenini bildirmişsin.kimseyi kendi beyin haritamızla değerlendirmek doğru olmadığı için, homeless'ın neler yaşadığını, bu vatansızlık ve aidiyetsizlik hissinin köklerini bilemiyoruz. umarız blogunda bu konuyu bize daha derin anlatır.

kremkaramel dedi ki...

@berna
kahveyi ben içtim:) bu kadar ilginç sorular üretiim derken yorgun düştüm:P

Adsız dedi ki...

ay yarılıyorum gülmekten. çok keyifliydi.
not: sana dün dediğim şey n'oldu?

kremkaramel dedi ki...

@coachum anında yerine getirdim tabii ki, soru mu yani? başka bi arzunuz demedim diye emin olamadın herhalde.))