24 Mart 2011 Perşembe

-mış gibi yapmak...

Zaman zaman içimden sevdiğim işi yapabilseydim neler olurdu diye geçirdiğim olmuyor değil. Hiç bilemeyiz. Belki de sandığım kadar yetenekli olmayacaktım. Sanatçı yerine zanaatkar olup çıkacaktım. Hayat nerelere savuracaktı kimbilir.

Bunları Emrah Yücel röportajını dün gazetede görünce düşündüm. Kendisinin de babasının da hayat hikayesi ilginç. Şans faktörü sebatla birleşince olmaz diye bir şey yok. Diyarbakır'da resim öğretmenliği yapan babası, film yönetmeni oluyor ve BBC'ye giriyor mesela. Kendisi de bildiğiniz gibi ABD'de yaşıyor ve grafik sanatlarında ödülleri var. Daha popüler açıdan bakarsak Avatar posterinin tasarımcısı. Gel de kıskanma!

Bende eksik olan şey sebat. Yeteneklerimin sonuna kadar gidemeyecek kadar cesaretsiz ve sabırsızım. Oysa ne başarı örnekleri okuyoruz her gün. 40 yaşında kariyerini bırakıp, başka dallarda duayen olan insanlar bile var.

Bu aralar bir isteksizlik var. Yazamıyorum hiç bir şey. Nedir bu hal bilmiyorum. Oysa bir roman yazma konusunda istekliydim. Nasıl aşacağım bilmiyorum. Hayat akıp gidiyor, yaşlanıyorum. İnsanlar dış görünüşüme bakıyor. Hiç yaşlanmıyorsun demeleri bile rahatlatmıyor. Asıl derinlerde bir şeylerden memnuniyetsizliğim var ama deşeleyip duymaya hazır değilim. -mış gibi paymaya devam ediyorum.

3 yorum:

Aslısın dedi ki...

Sana tamamen katılıyorum ve ben de senin gibiyim ama şu aralar birazcık sebatkar ve cesur olma moduna girdim yıllar sonra. Umarım sen de sebat duyup, cesur hissedeceğin bir şey buluverirsin aniden.

kremkaramel dedi ki...

inşallah Aslıcığım inşallah...

Emre KORLU dedi ki...

Zaman zaman yazmak istemeyebilir insan bu bende de çok oluyor ve bir süre sonra bir bakıyorsun yazmaya kaldığı yerden devam etmişsin...
40 yaşını aşkın bireyler için her şey için çok geç başka yetenek alanları sınırlı diye de bir şey yok.. İnsan her yaşta kendinden bir şeyler keşfedermiş.. Canı sıkılan adama 'canını sıkma' demek biraz latife gibi olacak ama şaka bir yana canını sıkma olur mu? Böyle dönemlerden herkes geçiyor.. Aydınlığın çok yakında olduğuna inanırsan; birkaç dakika bile her şeyi güzelleştirebilir..

Güzel yüreğine çok iyi bak..