31 Aralık 2010 Cuma

Sinerji-Blog-Ferhunde-Çıplaklık ve Ruhdaşlık Üzerine...

Sizlerle yaşadığım "Second Life" blog maceram, dirsek teması çalıştığım insanların bilmediği bir enerji veriyor.

Son günlerde Berna'nın başlattığı oyunla beraber artık ciddi bir SİNERJİ başarısı yarattığımıza inanıyorum.

Bizi birbirimize bağlayan ne?

Bloglarımız, Ferhunde'nin ya da Necla'nın içine bakmak gibi. Yani, sıradan görünen birinin sıradışı olduğunu, marjinal görünenin sıradan, ötekileştirdiğimiz kişinin aslında biz olduğunu görmek, hata yapan birinin neden yapıp, nasıl etkilendiğini görüp hak vermek gibi.

Öteki diye birinin olmadığını, herkesin içinde "sevgiye ve anlaşılmaya muhtaç bir küçük kız/oğlan çocuğu" olduğunu anladıkça yaralarımız iyileşiyor. Yalnız olmadığını bilmek, başkalarında özendiğimiz hayatlarının arka bahçesinde benzer acılar çekenler olduğunu bilmek bir teselli veriyor.

Görüyoruz ki karşımızda yargılayacağımız bir dış görünüş yok, öyle düşünmediği halde inatla fikir savunan tükürük saçan bir ağız yok! Aksine ÇIRILÇIPLAK birer ruh var.

Özgürlüğün en uç simgesi olan internet, blog yoluyla bu ruhları birbirine çatıyor. İçimizi hiç olmadığı kadar açıyoruz. Kilometrelerce ötedeki bir ruha dokunup anlaşılabiliyor, dostluk kurup, günbegün perçinleyebiliyoruz.

1900'lerden 1980'lere kadar uzanan romantik ve idealist günlük tutma ihtiyacı artık yerini bloglara bıraktı. Ama tek farkla: Onlar acıyı çekip, günlüklerini herkesten sakım sakım sakladı, bizler eşzamanlı olarak ve okunmak üzere paylaşıyoruz. Ama tabii yakın çevremize içini bu kadar şeffaf gösterme cesareti olanımız çok az:( Onlar, öldükten sonra anlaşıldı ve yalnız öldü, bizler, yalnız olmadığımızı paylaştıkça görme lüksüne sahibiz.

O halde bunun kıymetini bilip, hakkını verelim. Ne dersiniz?

Nice paylaşımlara kapı açacak bir yıl diliyorum güzel ruhdaşlarım.

4 yorum:

Aslısın dedi ki...

Ne güzel yazmışsın be! Ne sahici ve iyi ki de öyle. Yaşasın bloglar ve ruhdaşlar!

Bilge dedi ki...

Sen de bana sürpriz oldun.

Yüzümün güldüğü anlara katkın çok.

B. dedi ki...

En sevdiğim yazılarından oldu.


Ne eklesem ahengini tutturamayacağım, eklemiyorum bir şey.

Yeni yılımız kutlu olsun en tatlı blogdaş! Oyunlarla, gülüşlerle, tatlı tınılarla, paylaştıkça iyi gelenlerle dolu olsun.

Sena'nın Düş Bahçesi dedi ki...

paylaşabilme lüksümüzün olması ne güzel. içimizi boşaltabildiğimiz, biz olabildiğimiz neredeyse tek mekan bloglarımız.. bizi en doğal halimizle bilebilenler ise blog arkadaşlarımız. ne doğru, ne güzel söylemişsin.

umarım en çok mutluluklarımızı paylaşırız bu yıl :)