17 Aralık 2010 Cuma

Serhatla Röportaj

Önce özgeçmiş. Karmaşık Günce'nin sahibi Serhat (tıklayın tıklayın)Manisa'nın Starzburg köyünde doğdu. Göbek adı Hamlet. Sakız çiğnediği için bıyıkları ters çıktı. Ailesi geceleri amuda kaldırarak düzelmesini sağladı. 40 günlükken yürüdü. 41 günlükken maşallahını koparıp attı. Hamam fobisi var. 5 yaşında okumayı, 6 yaşında dokumayı söktü. Meraklı biri. Meraktan 40 kedi öldürdü. Güreş biliyor ve kaçak güreşmede altın kemer sahibi. Anarşist olup dağa çıktı. Saçını uzattı. Dağdan indi sosyeteye katıldı. Arkadaşlarına çok bağlı. Siyamlı üçüzler olarak ameliyatla ayrıldı. Halen muhasebeloji bilimi üzerine yüksek lisans yapıp işgörüşmelerinde kız tavlıyor. Albümünden bazı kareler:
Emmoğlu ile türkü söylerken


Serhat tersanede kağıt kayık yapma 1.si


Serhat başaltında.



Serhat boynuzlarkene.


Uzun saçlı hali:P

Arkadaşları ile ameliyattan önce:)


Serhat diye biri tünedi. Kışşt diyeyim dedim. Ay ne diyorum ben! Serhat diye biri türedi blog dünyasında mantar gibi. Dedim bi göriim, taniim bakiim. Hırlı mıdır hırsız mıdır? Kel midir, kör müdür? Ayşe Arman’dan neyim eksik, tuttum sahte göbek takıp hamile kılığına büründüm. (Ne alakaysa) Sizinle röportaj yapmak istiyorum Serhat bey dedim. Ben serhat değilim dedi. Ama parolayı söylersen gelir dedi. “Açıl Serhat Açıl” dedim. 40 tane harami geldi. Yanlış parola girmişim, gönderdim haramileri Haramidere’ye. “Serhaaaat! Dedim, dağları aşır da su getir buraya”. Ferhat mıyım ben Şirin Dede dedi. Hileli parolayla onu bulacağımı biliyordum. “Hah dedim ben de onu sormaya geldim, ne ayaksın oolum sen?” dedim. O da anlattı. (Dede dedi bu arada bana. Lan röportaja giriş için bu kadar eziyet çektirilir mi? Siz de zaten röportajlara canlı havası vermemi yemiyorsunuz ya neyseJ) Bi şartı varmış yalnız resmimi kullanma dedi. Onu kızdırmak için resim albümünü ekledim.

CSA-Seni biraz yakından tanıyalım. Hımmm... Nedir bu? Maydonoz mu? Dişinde maydonoz kalmış. (Pardon çok yakından hoş olmuyormuş:P) Maydonoz dedim de yemek seçer misin? Bu göbeği(!) neye borçlusun? :)))
S- Göbek mi var :) Hani nerde? :P Yemek seçerim aslında sebze yemeklerini pek sevmem genelde et ağırlıklı yerim. Hamurişine de asla hayır demem. Ama göbek... ya tamam kabul ediyorum tombul yüz hatlarım vardır. Hem sen kendine baksana! Az ye azıcık şişmişsin.
CSA-Saçmalama, ben hamileyim bi kere:PP Blog dünyasına nereden düştün? İlk okuduğun blog kimindi? Beni okuyor musun? (Burada bana iltifat etmen gerekiyor:P) Düzenli okuduğun bloggerlar var mı? Seni ne tür bloggerlar sıkıyor? Sıkıyorsam sööle bak dövmüyceem:))
S-Haha valla en son baktılar benden bir cacık olmıycak, sen otur yaz dediler. Blogger dünyasına çok sevdiğim bir abim olan “Bir biseksüelin karmaşık öyküsü” yazarı sayesinde girdim. Daha önce de birkaç kez blog denemem oldu ama çok istikrarlı değildim. Kısa hikâyelerimi bir ara bu blogda yayınlardım. Baktım çalınıyor ben de vaz geçmiştim. Seni okuyorum evet. Şimdi övmelimiyim seni? Nereni öviyim? Vay güzel saç traşı beğendim :P .

CSA- Gıcık!
S-Düzenli olarak okuduğum bloglar var, izlediğim her blogu okuyorum. Beni sıkan bloglar genelde boş, bir amacı olmayan bloglar. Hani haftanın şarkısı, haftanın konusu... gibi gazete manşetlerine benzeyen blogları pek okunabilir bulmuyorum. Kendi hayatlarından hikâyeler olan bloglar hem daha güzel, hem bilgi içeriği fazla oluyor.

CSA-Küpe takıyor musun? Takmak ister misin? Küpe takan kadınlar hakkında ne düşünüyorsun? (Erkekler diye soracağımı sandın di mi?Sormıycam işte)
S- :)) Küpe takmıyorum. Bir anım var bununla ilgili. Üniversitede çoğu arkadaşlarım küpeliydi. Benimse pek kulağımı deldirme konusunda bir fikrim yoktu. Ailem ne der yada acaba askeri sınavları kazanırsam sorun olur mu diye düşündüm ama olmuyormuş bunu da öğrendim. Mülakatta yarı çıplak beklettiler bir sürü erkekle boxer donla. Az dövmeli, pirsingli adam yoktu orda. Hepsini aldılar, benim şeyim küçükmüş diye... Heyy ne anladın sırıtıyorsun boyum kısaymış diye almadılar :) için fesat senin :)) Kadınlara da her şey yakıyor küpe dışında :P

CSA-Diyelim ki ıssız adaya gideceksin. Ama -soru bu ya- bilet kalmamış. Islı bir adaya bedava bilet kalmış sadece. Ama ada çıplaklar adası:)) Ne yaparsın gider misin? Kaderimdir çekerim mi dersin? Gittin diyelim. Yediğin içtiğin senin olsun, bize gördüklerini anlat:))
S- :) Soru çok komik geldi. Gider miyim bilmem ki gitsem de etrafa bakınmaktan rahat olamam ben :) her yerde çıplak kadın erkek düşünemiyorum. Yaw ya birinden hoşlanırsam :)))

CSA-Bilmediğimiz yeteneklerinden bahsetsene. Dilin burnuna değer mi? Göbeğinle darbuka çalabiliyor musun? Bacağını boynuna asabiliyor musun? Peki peki ciddi olacağım. Yeteneğin var mı ki senin? (Alaycı bakış:P)
S- Olağan üstü bir yeteneğim yok. Bacağımı boynuma asamıyorum ama esneğim ayağımı kafama değdirebiliyorum :P bunun dışında sporla çok uğraşırım. Yani yetenek derken bunlar gelmiyor aslında insanın aklına. Erken yaşta okumayı öğrendim. Sanırım benim yeteneğim merak ve araştırma. Ve bilgisayarda harikalar yaratabiliyorum. Sonra ne biliyim uçamıyorum, kaçamıyorum :P:))

CSA-Öykü yazdığını biliyoruz. Bize kısa bir öykü yaz haydi. Öykü röportaj vermek üzere masaya oturmuştum ki karşımdaki kişinin.... diye başlıyor. Bize bu cümlenin devamını ve final cümlesini yaz. Araları yazmana gerek yok, biz sonunu okuyunca anlıyoruz:P
S- “röportaj vermek üzere masaya oturmuştum ki karşımdaki kişinin bakışları arasında aklıma bir şey gelmeyeceğini düşünmüştüm. Bende geniş hayal dünyamdan bir şeyler yaratmaya çalıştım.” Final cümlesi; “sonunda beklenilen olmuştu. Artık karmaşıklık yerine düzlüğe kavuşmuştu.”

CSA-Nefret ettiğin 3 kişi, 3 olay ve 3 neden yaz. Ama 3 kişi o olaylardan birine karışmamış olsun. Ondan nefret edeceğin 3 nedenden biri olsun ama hakkında yeterli kanıt toplanamadığı için tam da nefret edeme:)) Peki çok karışık oldu biliyorum. Sen sadece ilk cümledekileri say yeter:)
S- Pek nefret etmem ama sevmediğim kişiler var. 3 kişi üniversiteden arkadaşlarım 3ü de isim vermek zorunda mıyım :) (e herhalde bakışı atan röportajcımızı kıramıyor yazıyorum) tamam;
1.si K: çıkmayı planladığım kızı elimden aldı. Biraz kavga yaşadık ama kız ona boynuzları diktiğinde beni anladı.
2.si spordan bir arkadaşım olan T. adındaki çocuk. Amuda kalkan birinin ayaklarına dokunulmaz. Onun yüzünden 1 hafta bel ağrısı çekmiştim.
3sü ki barıştım onunla D. diye bir arkadaşım. Küçük çaplı bir dedikodu yapılmış içinde de benim adım geçmişti. Saçma bir kırgınlıktı ama bitti.

CSA-Okuldayken inek miydin? E peki nasıl böyle oldun? Bayaa ciddi estetik operayonlar geçirmiş olmalısın. Bayaa yakışıklısın. İnsan kılığına girmişsin:) Okulda inek olmak mı lazım şebek mi sence? Malum o eğlenceli günler bir daha geri gelmiyor.
S- Eğitim şart :)) iğrenç bir espri, tamam sustum :) Lisede hem inek hem şebek karışımı (şebeğin yandan yemiş hali) idim. Lisede okul 2.si olmuştum dersleri pek çalışmazdım okuduğum şey anında aklımda kalır benim bak, buda bir yetenek olabilir aslında. Bence en güzeli eğlenmek, kitaplarla ömür geçmiyor bol bol arkadaşlarla vakit geçirip insanları tanımak tanımlamak gerek. Gezin tozun yaw anı yaşayın :))

CSA-Hadi bakalım pamuk yaratıcılıklar beyneeee! Sence ŞEYRAN nedir? Ne işe yarar? Yenir mi içilir mi? Bir alet midir? Aletse kaç cmdir? Boyu mu önemlidir bu aletin işlevi mi? (Pardon kaptırmışım kendimi) Bir eylem mi? Uzun uzun açıkla bize. İkna olalım.
S- Şeyran bir eşyadır. Şeyran candır. Şeyran kullanan insan okadar mutlu olurmuş ki en kötü anıları bile unutturduğuna dair efsaneler varmış. Şeyranı kafasına giyen insan daha sağlıklı düşünür ona göre hareket edermiş. En zor kararları almada birebir yani.

CSA-Komik bir kitap, komik bir film veya komik bir adam ismi söyle, sana arkadaşının adını söyleyeyim:) Ya da söyleme! Yok yok söyle!
S- “Gülse Birsel-Gayet Ciddiyim” bu kitabı okurken bazı yerlerinde gülmüştüm. Korkunç bir film serisinde çok güldüğümü hatırlıyorum, Jim Carrey demiycem bu adamı komik bulmuyorum Eddie Murphy filmlerde daha iyi :) Tabii benimki sadece bir görüş.

CSA-4-Alaaddin olsaydın, Cin de buyur sahip, ben biseksüellim deseydi, ne dilerdin? Üç dilekle sınırlıdır, tükenmeden alınız:)) (Off beee bana denk gelmez bööle ballı sorular hiç)
S- Gerçekten :) sana sorsalar sen ne dilerdin merak ettirdin şimdi beni. Hadi söyle :))) Beni mutlu edebilecek birini dilerdim. İkinci dileğim sanırım bu mutluluğumun bozulmaması olurdu üçüncü dileğimde karmaşıklığımın silinmesi olurdu sanırım.

CSA-Diyelim ki bir yere gideceksin. Resmi bir yer. Hatta kokteyl. Ama dikkat çekmek istiyorsun. Ne giyersin? Mesela frak mı, kot mu, pırıltılı bir ceket mi, renkli bir kravat mı?
S- Takım elbise bana yakışır mı bilmiyorum (hemen bana baktı kremkaramel ıı cık yakışmaz dedi) sanırım spor giyinirdim. Klasik spor karışımı giyinmeyi severim kot pantolon üstüne güzel bir ceket gibi.

CSA-Öve öve bitiremedikleri bi kitabı aldın. Yazar da takdir ettiğin biri. Ne olursa okuma isteğin kaybolur? Tüyo: Yazım yanlışı, cinsiyet ayrımcılığı teması, ticari zihniyet, diyalogsuz uzun metinler, didaktik dil?
S- Cinsiyet ayrımcılığı, birde uzun uzun argo cümleler. Kitapta ana avrat dümdüz gidiyor anam noluyor :))) Edebiyatta küfür olmamalı diye düşünüyorum. İnsanların bu zamanlarda okudukça güven bulduğu yada heyecanlandığı umut dolu yazılar olması gerektiğini düşünüyorum. (Çok klasik ve sıkıcı bir görüş :)

CSA-Bana bir ödül vermen gerekse ne ödülü olurdu? Ödülü reddetsem ne olurdu? Aynı ödülü sana versem kime ithaf ederdin?Bi konuşma yap bize.
S- Sana ödül değil hediye vermek isterdim. Ödül vermek benim haddime mi? Okuyamadığın bütün kitapları almak ve bunları kütüphanene eklemeni isterdim. Bunu red edemezdin eminim. Aynı hediyeyi bana versen sanırım kitap okumak isteyen ama alamayan insanlara dağıtırdım.

CSA-Bize bir itirafta bulun haydi. Söz aramızda kalacak. Google translate ile dünyanın öbür ucundaki adam bile neler çevirdiğini bilmeyecek:P
S- Tamam; küçükken annemin makyaj malzemelerini çalar sevdiğim kızlara verirdim. Bunu sürünce çok güzel oluyomuşsun diye de kızı ikna ederdim. Kız arkadaşın annesi benim annemi arayıp söyleyince uzun bir ceza almıştım yaptığım hırsızlıkmış oysa ben hediye veriyordum bunu yaparken yaşım 9du. :)

CSA-Portakalı soydun, başucuna koydun. Uyuyakaldın. Uyandın portakal yerinde yok. Ama onun yerine başucunda sana tatlı tatlı bakan biri var. Kim o? Tarif et bize.
S- Kankamdır kesin. Uykumda sırıttığımı hatta bazen güldüğümü söylemiş miydim? Oda izler benim bu durumumu uyandığımda da ne gördün gene diye sorar. Çok da dalga geçer.:)))

CSA-Şimdi çoktan seçmeli sorulara geçiyorum. Mahsun Newyork'ta Beş Minare'nin gişe başarısından sonra devam filmi çekecekmiş ve gelip sana adını ne koyayım diyor. Ne olurdu?

a)Newyork'ta Altı Minare b)Washington'da Beş Minare c) Newyork'ta Beş Minare Geri Dönüyor
d)Newyork'ta Beş Kilise e) Newyork'tan At Beni Bitlis'e İn Tut Beni
S-e

CSA-Aşağıdaki cevaplara bir soru bulunuz:
1) Bu tarz sorulardan hoşlanmıyorum.
2) Biraz küçük ama...
3) Kusura bakmayın ben biseksüelim.
S- Ooo ucu açık cevaplar bunlar :) nereye çekersen oraya gider. Ama açık sözlülükle cevaplayacağım.
1) Sence senin durumun bir tercih mi zorunluluk mu?
2) Resmin var mı?
3) Çok seksi bir kadın mı yoksa çok seksi bir erkek mi?
CSA-Boşlukları dolduralım mı? Sağlı sollu ilerleyelim!

1)….MERAK…. konusunda kendimi tutamıyorum, bıraksalar....hep araştıracağım....ım.
2)Bur ropörtajdan sonra insanlar benim ne kadar ....garip... olduğumu sanacaklar.
3)Düşünüyorum da eskiden ne kadar..saf....mışım. Şimdi aksine...biraz daha safım sanırım :))
4)Göreceksiniz bir gün mutlaka .......istediğim kariyerime kavuşacağım ve bir sevgilim de olacak :P (meğer ne kadar çok bu konu kafamdan geçiyormuş)
5)..iş ve aşk...konusunda tembelim itiraf ediyorum.
6)Sen var ya o kadar....pratiksin...ki ....bütün her şeyi yetiştire bilirsin...... yapabilirsin. (bazen kendimi böyle motive ediyorum)

CSA-Çağrışım soruları
Köpek; bir anımı hatırladım anlatmalıyım hemen. Küçükken köye gitmiştik ilk defa inek gördüm yengemde süt sağıyor. İzliyorum bende. Sonra bende süt sağmak istediğimi söyledim ellerim çamurlu olduğu için yengem git ellerini yıka gel dedi bende koştum yıkadım ellerimi. Geldiğimde yengem sağmış bende üzülmüştüm o sırada da ineğin yanında çok dolaşan köpek geldi aklıma hayvan hayvandır diye düşünmüştüm. Aldım elime bir tas hayvanın dalgasına yapıştım hayvan bağırıyor (iyi ki de ısırmamış) bizimkiler zor ayırmıştı hayvanla beni. Ben sağıyorum ya aklım sıra zavallı hayvan :))) köpek bana hep koruma gibi gelmiştir. Annem bana ilerleyen zamanlarda köpek almıştı çünkü.

Göğüs; aklıma takıntılı olduğum şey geldi göğüs. Bu kas grubunu geliştireceğim diye az şınav çekmemiştim. Göğüs o yüzden sporda eziyet olarak aklımda kalmış.

Kalem; kalem yazı ders ve çalışmayı simgeliyor kafamda. Sana çok fazla kalem biriktirdiğimden bahsetmiş miydim?

Kitap; kitap engin bilgi kaynağı keşfedilmemiş bir cisim gibi gelirdi. Şimdi her önüne gelen yazıyor. İyi olanda olmayanda.

Fal; bu illetten nefret ediyorum. Herkes meraklısı ama ben değilim. Geleceği söylediklerini sanıyorlar ama yaptıkları boş bir umut yada hayal kırıklığı. Bir arkadaşım fal baktırdığında benimde el falıma bakmışlardı. Güya ben hiç aşık olamayacakmışım çünkü bir kere aşık olduğumda yanlış bir şey yapıcak ve çok acı çekicekmişim. İlk ve sonkez o şekilde aşık olucakmışım.

Seks; bu hala bende tabudur. Sevdiğim biriyle olmalı diye hep kafamda yer ediniyor. Hayatıma 3 kız girdi. 3ünüde sevmedim 3ü ilede sevmeden seks yaptım. İlki güzeldi ama diğerlerinden hiçbir ateş şehvet anlamadım. Sanırım aşk adamıyım ben yada sevgi adamı. Sevsem ve karşılık görsem yapamayacağım şey olmaz sanırım.

Kremkaramel; sanırım buraya senin çağrıştırdığın şeyleri yazmalıyım :))) kariyerini gazeteci olarak yapmasını tavsiye ettiğim, okuduğu kitaplara hayran kaldığım yazılacak çok şey var aslında ama kısa kesmeliyim.
CSA- Abarii yazılıyo mu ne kaçiim ben ufaktan:PPPPPPP
Not: resimler google'a serhat yazınca çıkan tesadüfi kareler olup gerçek kişlerle alakası vardır:))

5 yorum:

Serhat dedi ki...

röportaj için teşekkür ederim :)

Bilge dedi ki...

Okurken eğlendim. Issız adaya gidişi sorarken, "Yediğin içtiğin senin olsun, bize gördüklerini anlat" diye bağlaman kopardı beni. :)))

gençbiranne dedi ki...

karamel;senin saçma sapan sorularına ne kadar düzgün cevaplar vermiş çocukcaz.

hele ilk paragraf okunmayacak kadar saçma yaaa

Hayat_Erkeği dedi ki...

Eğlenceli, güzeldi. Klavyelerinizle nice yıllara =)

Adsız dedi ki...

Çok başarılı bi röportaj olmuş :))
Sorulara gülmekten öldüm, Serhat'ın bu sorular karşısında vermeye çalıştığı düzgün cevapları hayranlıkla okudum :)))
Eminim bayaa ter dökmüştür :)))