28 Eylül 2010 Salı

Bana Pisuvar(daki Hali)ni Söyle Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim:P


1)PİSUVARA İŞEYEMEYENLER: Utangaç, ince düşünceli ve sevimlidirler. Annelerine düşkündürler. Yaşları ilerlediği halde kocaman birer çocuk olduklarını anlarsınız. Onca boş pisuvar varken ille de kapalı wc'de sıra bekler, 2 dakikada çıkarlar. Çok utangaç olanları, büyük için girdi zannetsinler diye içeride fazla beklerken, sırada bekleyen gerçek ihtiyaç sahipleri için üzülürler. Mükemmeliyetçi yapılarıya işyerindeki işlere atlarlar.
2)PİSUVARA İŞEMEYENLER: Dindar, titiz ve tutucudurlar. Kapalı wc'ye girerken paçalarını sıvayanlar da vardır. Titiz olanları üzerine sıçramasından, kokudan tiksinirken, kapalı tuvaletin kulpunu bilekleriyle açar. El yazıları güzeldir, sorumluk sahibi ve tertiplidirler. Tuvalete sol ayaklar girmek konusunda farkındalıkları gelişmiştir. Çok okurlar.
3)KRAVATINI OMZUNA ATANLAR: Aykırı, fazla pimpirikli ve kendini beğenmişlerdir. Hem sıçrayacak/buharlaşacak idrardan çekinirler hem de özledikleri küçük arkadaşlarını görmeyi severler. Ama kravatını indirmeyi unutanları en tatlılarıdır. Ağır kanlıdırlar. İşlerini ustalıkla ama ağırdan yaparlar. Bir ağırlıkları vardır. Öncesinde ve sonrasında pisuvarın sifon butonuna basarlar.
4)PANTOLUNUN TÜM DÜĞMELERİNİ ÇÖZENLER: Bunların niye öylesi açılıp saçıldıklarını anlayabilmek olası değildir. Ya teşhircilik yada açılan bellerini, fanilarını tekrar donlarının içine sokmayı amaçladıklarını varsayıyorum. Özgüvenleri tamdır, utanmazlar. Ama arsız da değillerdir. İşleri bitince duvara dönüp pantolonlarını dizlerine indirerek seramoniyi tamamlarlar.
5)KOLUNU DUVARA YA DA SEPERATÖRE DAYAYANLAR: İzlendiklerinin farkındalardır bal gibi. İşemek eziyet verici bir şey olmalı, belki de prostatları var. Çok uzun işediklerinden, 1 dakikalık saygı duruşu gibi duvara bakar, duvarın derinliklerinden anlam çıkarırlar. Göbekli olanları baş hizasında dayanarak göbeğinin altından ufaklığı görmek için çabalar. Genelde gözlüklüdürler. İşerken gözlüklerini başlarına takan modelleri de vardır.
6)SOHBET EDENLER: Sosyaldirler. Şakacı, arsızdırlar. Liderlik özellikleri gelişmiştir. Espirili ve hızlı bir şekilde içeri dalıp, sohbetlerine devam ederler. İçerideki yabancıları yok sayacak kadar ezici varlıklarını açık bir espiri veya arkadaşlarının ufaklığı ile ilgili yorumlarla taçlandırırlar. Eğer yanlarında arkadaşı yoksa cep telefonlarıyla konuşurlar. Konuşmakla kalmayıp karşı tarafa canlı yayın yapar, eylemlerini açıklarlar. Şeffaftırlar. Öyle ki gaz çıkarmak için kendilerini zorlayıp hayvan gibi güler ve güldürürler. Espiri seviyeleri düşüktür.
7) GÜRÜLTÜCÜLER: Maceraperesttirler. Çocuksu ve dinamiktirler. Kendilerinden önce pisuvara düşmüş bir sinek, izmarit ya da naftalin tabletini hareket ettirmeye odaklanmışlardır. İşlerini de bir oyuna dönüştürdükleri zaman başarılı olurlar. Aceleci ve meraklıdırlar. Müzik kulakları vardır. Neşeli bir parçayı mırıldanarak veya ıslıkla söylerler. Dalgındırlar.
8)EN KÖŞEDEKİ PİSUVARA, YAN DÖNEREK İŞEYENLER:Korkak, paranoyak ve kincilerdir. Pisuvara işeyemeyenlerin bir üst jenerasyonudurlar. Detaycı ve içten pazarlıklıdırlar. Tuvalete girdikleri anda optimum pisuvarı bulmakta zorlanmazlar.
9) TÜKÜRENLER: Pisuvar karşısına geçince evvela tükürürler. Bu yapmak zorunda oldukları eylemi aşağılamak için geliştirdikleri bir ritüeldir. Farkında değillerdir bile. Alışkanlıklarına bağlı, klasik düşüncelidirler. Dilleri ağırdır.
10) AVCILAR: Pisuvardayken önleri hariç her yere bakarlar. Bitse de gitsek modundadırlar. Araştırmacı ve meraklıdırlar. Duvardaki yazılar, reklam panoları, yandaki pencere hemen ilgilerini çeker. Tanıdık gözlerle kesişmeye çalışır "naber?" gibi bakış atarlar.

13 yorum:

The King dedi ki...

Ben en çok tuvalete tükürenlere takıldım. Hele balgamla süsleyenler olayı daha da cazip kılıyor. Bu eylemi bir türlü çözemiyorum. Acaba varoşlardan şehir hayatına uyarlanmış bir eylem mi Sayın Karamel? Bizi bu konuda aydınlatınız muhterem.

kremkaramel dedi ki...

Walla muhterem tüm bunları "sosyolojik ve psikolojik bir olgu olarak, hijyen ve ritüel katalizörleri ışığında pisuvar ve insan ilişkisi üzerine yöneylem temellendirmesi tezimi:))" sadece altıncı hislerimi kaynakça göstererek oluşturduğum için, daha fazlasını bekleme benden. Ayrıca hep başkalarından beklemeyelim herşeyi ama di mi?

kremkaramel dedi ki...

Arkadaşlar (işeyen saylonlular resmi) açılıyor mu? (İşyerimdeki PC'den açamadım ben)

B. dedi ki...

Fotoğraflar görünmüyor. seyvet.com diye komik bir adres görüyoz hatta :)

Bu meseleyle ilgili bir anım var, mim konusu olarak yazayım birazdan.

Bir de böyle sınıflandırıyorsun ya ben senin hangi sınıfa girdiğini merak ediyorum. Bir tahminim var söyliim mi?

B. dedi ki...

Tükrük ve balgam işini de ben yorumliyim haddim olmayarak. Daha kahve içmedim sağduyum cehennemin dibinde. Bence tükrük ve balgam mevzu ilkel erkeğin iz bırakma isteğinden. Köpeklerin kendi alanlarını belirlerken bir miktar işemeleri gibi. Bu ilkeller de her türlü atmıklarını saçarak bir nevi "Orhan buradaydı" mesajı vermek istiyorlar. Tuvalet dışında görülme ihtimalleri çok yüksek olduğundan bundan bir miktar çekinecek kadar evrilenler bu isteklerini tuvalette gideriyorlar bence.

kremkaramel dedi ki...

Tahmin et hadi.

B. dedi ki...

Her zaman tutunduğun kesin bir tavır yok. Ruh haline ve rahatlığına bağlı olarak bazı maddelerden rol çalabilitenle birlikte çoğunlukla birinci maddedesin.

kremkaramel dedi ki...

Bilemedin. Avcıyım ben. Gözlem yapıp bilgi topluyorum. Dua et ki erkek değilsin, ipliğini pazara çıkarırdım, puhahaha...

B. dedi ki...

Ne dua edicem be. Kendi ipliğimi kendim pazara çıkarıyorum zaten. :)

The King dedi ki...

Noluyo Karamel? Hafif ayar modundasın bugün . öhö öhö destur diyelim işimizi bilelim

SeRiOuuS dedi ki...

:)

Alemsin hee, yaratıcı insan olmak farklı bişi, kırk yıl dusunsem aklıma bunu konu edınmek gelmez :)

ayrıca nıe tukurenlerı kotuleyen yorumlar okuyorum arada bende tukuruyorum!
ne yanı o kadar tukruk bırıkmıs agzımda yutayım mı, pehh!

kremkaramel dedi ki...

Doğru ya, cevabın bu kadar yalın ve masum olduğunu düşünemedim lem: ihtiyaçtan:) e biz neden tükürmüyoruz? demek ki birikmiyo:) ikimizden biri tükrük bezlerini kontrol ettirsin oolum:) ya da acaba pavlov şartlanması mı var, hani pisuvar görünce ağzın sulanıyo gibi?

Adsız dedi ki...

ben bi ek yapmak isterdim. ama hepiniz beni tanıyosunuz nedeniyle yapamıcam :D