10 Ağustos 2010 Salı

Farmville'de kabak yetiştirenlerden özür dilerim

Çevremde GTA oynayan yeğenler var. GTA'nın yasaklanmasına karşılar. GTA'nın gizli tehlikesi insan öldürmenin meşrulaştırması, silaha yatkınlık ve yıkıcı öfkenin kışkırtılması. Silah kullanımının yaygınlaşması bu düşünsel yatkınlıkla 10-20 yıl sonra nereye varacak acaba? İnternet salonları küfürlü sözlerle GTA ve Counter oynayan 10-25 yaş arası gençlerle kaynıyor.

Dünkü gazete başlıkları arasında maganda damadın, kendi düğününde ateş ederek babasını, halalarını öldürüp, 8 kişiyi yaralamasını okumuşsunuzdur. Bilmeyenler için hatırlatalım:

"Çiftin otomobilden inişi sırasında, damadın kuzeni, 25 yaşındaki Turgay Altın evden getirdiği Kalaşnikof tüfeği damada verdi.

Damat Tevfik Altın, Kalaşnikof ile havaya ateş etmeye çalıştı. Altın, elindeki tüfeğin kontrolünü kaybedince kurşunlar çevresinde bulunanlara isabet etti.

Düğün yerinin bir anda can pazarına döndüğü olayda, damadın babası Arif Altın olay yerinde, halası Münire Köseoğlu hastaneye kaldırılırken öldü."

Şimdi olayı kişiselleştirmeyelim, damada oh olsun demek ölenlere saygısızlık ama, bilgi çağında bunların yaşanması üzücü. Farmville'de sebze yetiştirip bana hediye eden ulu feysbuk şahıslarına kızmıyorum artık. Sanal sebzeleriniz öldürmüyor. Farmville zamanınızı ve sizi öldürüyor. Biz bu oyunlarla uyutulurken, Grand bir "Age Thieft" yaşanıyor. Bu oyunların unutturduğu insanlığımızı, duyarsızlığımızı, edebiyatla, sanatla, Suç ve Ceza'yla, hatırlayabilmek dileğimdir.

3 yorum:

SeRiOuuS dedi ki...

Oyun sevmeyen ben bi tutuldum vaktınde o salak farmwilleye
Çok şükür kurtulanzzzii :))

Adsız dedi ki...

ben bi ara GTA bağımlısıydım.
bi ara da FarmVille.

tanrı kraliçeyi korusun ki ikisini de bırakabildim Amatem'de.

şimdi mutluyum. PS pattern / brush koleksiyonu yapıyorum.lol

B. dedi ki...

Hiç öyle küçümseme sen o oyunları. Bilgisayarda oynanan oyunların, arka planda bişey düşünürken oynayabileceğin, aklı rahatsız eden düşüncelerden koruma fonksiyonu da var. Şişmiş beynin yükünü alma fonksiyonu. Oyunlarımı özlüyorum bazen. Onlayn monlayn değil azılı bir bilgisayar oyunları oynayıcısıydım eskiden. Ve çok yararını gördüm. Başka bir kötü alışkanlıktan çok daha iyi.