1 Haziran 2010 Salı

Bozcaada‘da, Yerel Tatlar Festivali

Bir doğa cenneti olan Bozcaada’nın yerel tatları Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) tarafından 4-5-6 Haziran’da düzenlenecek festivalde bir araya geliyor. Festivalde adanın yerel tatları Bozcaadalı kadınlar tarafından hazırlanarak, konuklara ikram edilecek.


Egenin şirin, Avrupa’nın en güzel 2. adası Bozcaada‘da, Yerel Tatlar Festivali, üç gün süreyle birçok yemek uzmanını ağırlayacak. Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) tarafından düzenlenen ve Ada’nın lezzet ve kültür değerlerinin ön plana çıkartılmasının amaçlandığı festivalde, adalı hanımlar geçmişten günümüze yöresel yemeklerini konukların beğenisine sunacak.

Yaz mevsimine “Merhaba” demek için mükemmel bir fırsat olan festival, 4 Haziran Cuma günü saat 18.00’de açılış kokteyliyle başlayacak. Kokteyli takip eden akşam yemeğinin ardından misafirler Bozcaada’nın dinginliğinde huzur bulacak. Kuş cıvıltılarıyla başlayan ikinci günde hafif bir kahvaltının ardından misafirleri, Bozcaada Kalesi’nde tüm ada hanımlarının katkısıyla yapılan yöresel yemekler ve ada şarapları karşılayacak. Bu arada yine kalede kurulacak stantlarda adaya özgü Ahtapot yemekleri ve yaprak sarmanın hikayesi anlatılırken en değişik ve güzel lezzet yarışmalarıyla misafirlere dolu dolu bir lezzet şöleni yaşatılacak. Tamamının kale içinde geçirildiği ikinci gün Grup Gündoğarken’nin konseri ile tamamlanacak.

Festivalin son günündeyse konuklar, katılımcı lokantalarda Atölye Çalışmalarına katılarak o lokantanın en güzel yemeklerinden bazılarını işletme sahibi ve ustasıyla beraber pişirecek ve öğle yemeğinde lokantanın konuğu olacak. Yaz aylarını karşıladığımız şu günlerde kısa bir Bozcaada kaçamağı yapmak için de ideal bir fırsat olan festival, öğleden sonra konuklara iskelede, ada gençleri ve balıkçıları tarafından o anda denizden çıkartılan kirpilerin (denizkestanesi) ikram edilmesiyle sonlanacak.

Kalmak için nacizane tavsiye:
Adadaki Eviniz (Butik Otel) gecelik 70 TL
Bozcaada Çadır Camping 20 TL
Her ikisi için de irtibat tel: 0535 437 15 16

Hiç yorum yok: