30 Nisan 2010 Cuma

TAKKE DÜŞTÜ PİPPİ GÖRÜNDÜ

Uzun çoraplı Pippi  Haşmet'le röportaj yapıcaam ama evde fellik fellik dolanıyorum aradığım şeyi bulamıyorum. Blog mania editörü söyledi, iyi çocuktur, hoş çocuk da ayakları kokar diye. Ben de mandal arıyorum. Ama yok. Neyse artık kokar mokar tok tutar diyceez. Naapalım.



Ding Donnng! Kapı mı çaldı? Long Dongg Silveer, kapıya bakıver canım! Aaa geldi işte. Mandalı bulamadım ama çomak burada Allahtan. Arı kovanına sokucaam birazdan.


Merhaba Haşmetmaap! Geç otur şööle!  Record tuşuna basiim mi? Lütfen cep telefonlarınızı kapatın röportaj başlıyor.

1- Haşşşmetli bir pippin mi var diye soramayacağım için, Pippi gibi uzun çorapların mı var? demek istiyorum:)))))))))) Bize gardrobunu anlatsana mesela aynısından 3 tane olan ne/neler var?

PH-Güzel soru ama cevap daha güzel olacak bak şimdi. 3 siyah, 3 beyaz tişörtüm var.

(Napıyolar orda minyatür kale maç mı? Ehi ehi )

2-Blogunun bağırsaklarını karıştırdım da "yazarların günlüklerini okumayı severim" demişsin. Blog senin için bir günlük mü? Daha mahrem bir günlük tutar mısın? Neler çeviriyorsun? Hey dostum senin sorunun ne ha, senin sorunun ne?

PH-Bir günlüğüm vardı evet. Bütün özelimi cayır cayır anlattığım bir günlüktü bu ama önemli olan içimden atmaktı. Bu yüzden de dostum, günlüğü yaktım. Şimdi tek günlüğüm pippi haşmet.

(Benim bi büllüğüm vardı kestirdim kurtuldum)

3-Komik bir kitap, komik bir film ve komik bir adam ismi söyle sana arkadaşının adını söyleyeyim:)

PH-Nick olur mu, olur olur.. Lez_Rıfkı

(Olsun bakalım!Eee nesine gülüceez ki bunun?)

4-İçli köfte ustaları sence ne için içleniyordur? Onların içdünyalarına eğilebilir misin biraz? Hüyyoop sana diyom ufaklık! Yukarda havalar nasıl?

PH-Ben aslında hep içli köfte uzmanı olmak istedim ama o kadar içli bir insan olmadığım kanaatine varıp vazgeçtim. Ama İçli Köfte Uzmanı'nı cümle içinde kullanabilirim. Annem pazardan içli köfte uzmanı aldı.

(Naaptı 2 yumurta kırıp yedi mi adamı?)

5-Elinde sihirli bir değnek olsa, sen de kainat güzellik yarışmasında yarışmacı olsan ama sırf "yarışmalara karşıyım aga!" protest tavrıyla "dünyada değiştirmek istediğin üç şey nedir?" sorusuna bir cevap vermek istesen ne derdin? Küfür serbest:)

PH-Dünyayı insan egemenliğinden alır ve bal porsuklarına verirdim. Çok daha güzel bir dünya için evet.

(Aaa very fantastiiiiiiiiiiic! "Balporsuklar Cehennemi" filmi gibiiii…)

6-Çağdışı zihniyetleri kınıyoruz ya hep, çağiçi zihniyetlerde hiç yanlış olan bişii yok mu sence? Hadi ıkınmadan bir kaç örnek ver de kınayalım:)

PH-Olma mı var elbet, çağ içi dediğimiz şeyin içinde de insan olduğu için hepten yanlış zaten. Atın şu insanları bak ne güzel olacak her şey, valla be.

(Durdurun dünyayı inecek var o zaman abi)

7-Blogunda bööle bi arkadaşsızlık, yalnızlık, iskelede pardüsesi uçuşan adam imajı var ya sana kıyak yapsam desem ki “İşte oduuun, işte keski, kendine bi arkadaş yarat!” Yaaa Allah! Desen, sarılsan keskiye, bi pinokyo yaratsan kendine nası biri olurdu?

PH-Hayko Cepkin yaratırdım direkt. Karakterini falan da aynen eklerdim muhtemelen. Ne şeker adam şu Hayko.. Uzayan bir uzvu olmazdı ama uzamadan daha masum.

(Ben almiim uzayan uzvu olmayana adam demem ben:P)


8-Magazinvari bi soru buldum şimdi, bir aktör olsan gay rolü oynayıp oynamamak, bir aktris olsan sanat için soyunup soyunmamak arasında karar veremesen, imajı çizdirmemek için nası kıvırırdın?

PH-Valla sanatsa soyunurum, baklava dilimlerimi gösterirdim elaleme sorun yok. Gay de olurdum, lezbiyen bile olurum sıkarsam. Ama sanat mı yoksa İsmail YK klibi mi, o var tabii. Onu anlarım ama ben, evet anlarım, anlarım.

(Sen soyun ben anlatıcaam canım, elbiselerini benimkilerinin üstüne koyabilirsin. Görsel: Kondalize Rayz Pippi Haşmet'in soyunmuş haline yorum yaparken...)

9-Ciddi bi hafıza sorunum var demişsin. (senin yalancınım, bknz ...bal yiyen ayı) beni unutmamak için nasıl bir şifre uydurursun? (on kelimelik bir şifreleme istiyorum)

PH-Kızmak yok, kafamdaki şifreleme tamamen buradaki kelimelerden apayrı bir bütüne götürecek beni malum. Abdullah Öcalan beni izlerken benden uzun o hatunla gezdiğim dikenli aşk yollarında aldığım dondurmanın içinden çıkan kıl. 10 kelimeyi geçti. Olayın gerçek kişi ve kurumlarla ilgisi yok. Sana da kıl demedim ayrıca.

(Alınmadım zaten cilalı sünnet döneminden kalma Neco’nun kızından ayrılan Hıncal kankası)

10-Neredeyse gelenekselleştirdiğim bir soru var? Sence "pippoloji" nedir? Öyle bir şey yoksa da bizi inandır.

PH-Kadim Yunan'dan bir kelime bu. pipie ve logy kelimelerinin birleşmesiyle oluşmuştur. Pipie adlı bir tanrıdan almıştır adını. Bu tanrı cinsiyete önem vermez ve cinsiyete karşıdır. Ne kadındır ne erkek. İkisine de aynı mesafededir. Biseksüel de değildir aseksüel de. Ama aslında cinsiyeti vardır ve hatta kendince düzenli bir hayatı bile vardır ama bunu diğer Tanrılardan saklar. Amacı diğer tanrıların kendileri gibi olmayanlara karşı tavırlarını ölçmektir, ayrıca yaptıklarını bir cinsiyete mal etmelerini de önlemektir. Pipie, cinsiyetsizliğin ve gizemin başlangıcı olarak kabul edilir.

(Solucanların da cinsiyeti yok diye duyuştum yoksa onlar Ordünaryus Pippolog mu?)

11-Küfür bilir misin? Bööle açarsın pencereyi oooh eser hani küfür küfür. Sen de rahatsız olursun, kalkıp kapatmaya gidersin, aşağıda çocuklar küfretmektedir. Ama öyle komik bir küfürdür ki gülmekten yarılırsın. Nedir o?

PH-“Senin ağzına salıncak kurar sallana sallana sıçarım.” olabilir.

(E çocuk işte naapçaan!)

12-Neyi hoşgörebilirsin? Hoş sen görebilir misin bilmiyorum:)) (Kışkırtma şeysi)

PH-Valla hoş göremediğim şey, saygısızlık bu da zateeeen çok geniş yeterince. Bunların dışında her şeyi hoş görebilirim, görebiliyorum.

(Saygıda kusur yok canım aabim, raaatsız ederlerse sööle, Pekerface gibiyimdir)

13-Milan maçına gideceksin, kuyruğa girdin bekliyorsun. O sırada bir Kundera boyacısı geliyor. Sana yaklaşıp ne der?

PH-Abi, Aşkı Memnu başladı mı?

(Gülünesi Aşklar kıvamındaydı helal!  Milan Kundera’ya kapak olsun)

14-Bize Da Vinci Uykusunu ballandıra ballandıra anlatmışsın. Peki Da Vinci Turşusu nası bi şeydir? Haydi pamuk eller hayalgücüne!

PH-Da vinci Turşusu'nun hikayesi aslında gizemini koruyor hala, elimizde yeterli ayrıntı yok bu konuda. İddiaya göre, Da vinci öldükten sonra birkaç bilim adamı, bu adamceğizin beynini alıp incelemeye başlamış. Bizimkinden farklı olan kısmını bulmakmış amaç ama sıradan bir beyinle karşılaşınca ne yapacaklarını şaşırmışlar ve beynin turşusunu kurup saklamaya karar vermişler. Şimdi Da Vinci Turşusu, Kahire Mısır Müzesi'nde sergilenmekte.

(Bardaaa kaç para aabi? Acur da at içine)

15-Lücid rüyada, Ferzan'ın hamam’ında kendini çıplak görmek ne demektir hocam? Tabiri caizse tabir eder misiniz? Yoksa en yakın tabirci 5 km yazısını mı takip edeyim?

PH-Dün gördüğün bakkal amcanın libidona çalıştığını ve bakkaldan aldığın yarım kilo zeytinin afrodizyak etkisi yaptığını gösteriyor.

(Ferzan da yedi mi zeytinden hocam? Tek başıma azsam noolcek?)

16-Sık dişini 4 soru kaldı. Omuz atiim mi ister misin? Neyse, bak şimdi bu bir kokoloji testi, merak etme yorumunu da söyleyeceğim: Bir safari parkındasın, yolu takip ederek otlakta ilerliyorsun. Birden bir dişi ve bir erkek aslanın büyük parçalar halinde çiğ etleri koparıp yediklerini gördün. Ne düşünüyorsun?

PH-Safari parkına gelirsen olacağı bu, evinde otursan aslanların Yemekteyiz'ini izlemek zorunda kalmazdın işte.

(Rissho Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Saito'nun "Kokoloji” adlı kitabına göre verdiğin tepki hayatında ilk defa porno film gördüğünde verdiğin tepkiye eştir)

17-Bilirkişi raporu istenemeyecek bir olay anlatır mısın?

PH-Bilirkişi nağada da komik bir şey ya, bilirkişi intihar ederse bilirkişi raporuna gerek olmaz belki. Yenisi mi gelir acep alla allaa…

(Hakketten lan)

18-Haşmet Babaoğlu neyin oluyor? Babanın oğlu mu? Ne bu bol keseden PPP kullanmalar filan nickinde?

PH-Polemiğe girmek istemiyorum.

(Gerdeğe girmek ister miydin?)

19-Sence Avatar'ın yerlisi çekilse adı ne olur? Başrolde kim oynar? Ne ödülü alır?

PH-Gavatar olur. Ednan, Bihter, Behlül gayet güzel götürür işi.

(Bihter Nevi kızı heraaldaaa. Ben de Beşir olabilir miyim aabü?)


20-Sence kremkaramel ne yapsa yeridir?

PH-Canı ne istiyorsa onu yapsın, yeridir. Önemli olan içten gelmesi malum. Atla zıpla sıçra sallan yuvarlan.

(O zaman röportaja son vermek istiyom, çok içimden geldi)

1 yorum:

pippi haşmet dedi ki...

sıkıcı demişler tüüü size. ayıp ayıp!!