30 Mart 2010 Salı

G.T EŞMECE

-dünkü yazımın devamı-

Ne diyordum. İlk anlattığım oyunlar daha masum zamanlarımıza denk gelenlerdi. Ergenliğe göz kırptığımız yıllarda ise içimizdeki hormonların dürtüklemesiyle cinsel göndermeli, dokunmalı ve edepsiz kelimeleri sarfetmeye dönük oyunlar giriverdi hayatımıza. Bu yolla ilk flörtler, ilk düşmanlıklar, ilk eğilimler başlar gibi oldu. Yasak olan kelime ve eylemlerle, henüz yaşanmamış olanın cazibesi bizi bu büyülü oyunlara çekiyordu. Görüntüde herşey oyundu. Şimdi bu oyunları ele alalım.

G.T EŞMECE:

En az 5 kişiyle oynanır ki tadı çıksın. Önce çevreden en az 50 cm'lik sağlam ağaç dalı bulunur. Çıta olmaz, elinize kıymık batar. Kamış olabilir ama sağlam olmalı. Bir tane çomak, 10 tane çelik yapılır (izel-çelik-çomak üçlüsünün çeliği). Varsa minik lastik top, yoksa limon kabuğu ayarlanır. Halka şeklinde birer metre arayla toprak bir arsada durulur. (Hey Allahım güzelliğe bak, ne şanslıymışız, şimdi toprak arsa bulmak da zor). Durduğunuz yerin etrafına yarım metre çapında daire çizilir. O sizin g.tünüzdür:)) Walla, oyun bööle güzelim, naapıcaan. Onlar çizilirken g.tlü espiriler havada uçuşur. Seninki amma büyük-küçük vs. Elbetteki oyuna ön sevişmeyle başlanır yani sayışmayla. Sona kalan ebedir. Ha bir de uyanıklar vardır. Haydi şu oyunu oynayalım dendiği an guguk kuşu gibi hemen"BİRİNÇ" diye bağırır. Sonra onu diğerleri izler. Meseleye uyanamayan kişi otomatik olarak ebe olur zavallım.

Bir taşın üstüne tahteravalli gibi çomak konur. Çomağın ucuna(yerdeki kısmının üstüne yani) da 12 çelik konur. Biri gelip var gücüyle çomağa basar ve tüm çelikler ortalığa saçılır. Ebe çelikleri toplayıp çomağın üstüne koyana kadar tüm çocuklar ellerindeki çomaklarla ebenin "g.tünü eşeler". Öyle ki eğer çelik tutup da yandaki bahçeye düşmüşse ebe alıp gelene kadar bir mezar kazılır. Ebe gelince de bi güzel dalga geçilip kızdırılır ki tadı çıksın:) Ebe çelikleri koyduğu an herkes kendi g.tüne geri döner. Ebe o sırada bağırır. Ne diyodu yaa? İstop olsun. Herkes öylece kalır. Elindeki lastik topu/limon kabuğunu gözüne kestirdiğine atar. Atılan kişi eğilip bükülebilir ama ayaklarını oynatamaz. Vurulursa o ebe olur ve millet yeni g.t heyecanına düşer:)

PIŞIK:

Bu oyunda en az 10 kişi olunur. Ve çift sayı olma zorunluluğu vardır. 9 kişiyseniz sevmediğiniz ama sizi uzaktan seyreden şişman kıza da gidip oyuna katılmaya ikna etmek zorundasınızdır. Kızlı erkekli oynanması esas. İki gruba ayrılınır. 3 m arayla iki çizgi çekilir. Hangi grup başlayacaksa kafakafaya verip sessizce karşı gruptan birini seçer. Bu kişiye aslında kur yapılacaktır. Grubun yakışıklısı ya da fırlaması genel olarak aynı kızı seçer. Sonra diğer grup arkasını döner. Herkes planlanan kişiye sessizce gidip bir jest yapar. Ne biliim yaratıcılığa kalmıştır kıçına şaplak atmak, çimdiklemek, sırtına vurmak, kolunu sıkmak gibi. Herkes tek tek eylemini yaptıktan sonra yerine döner ve alkışlar. Diğer grup da elleşme ziyaretinin bittiğini anlayıp önünü döner ve kendisine kimin geldiğini tahmin etmeye çalışır gelenlerin pişmiş kelle gibi sırıtan yüzüne bakarak. Bilemeyenler diğer takıma geçer. Bu böyle devam eder gider. Taa ki artık o günkü elleme istihkakınız dolana kadar:P

GELİBOLU YANDI TUTUŞTU:

Pışıka benzer. İlk 7 cümlesi aynı. Bu kez ilk grup kafa kafaya verdiğinde diğer grubun verdiği ipucu kelimeden kendisine bir isim seçer. Mesela ebe grup der ki "çiçeklerden olsun" Ayşe kaktüs olur, fatma papatya, ali gül, veli hanımeli. Ama bunu diğerleri duymayacak şekilde fısırdaşırlar. Grubun sözcüsü, ebe grubun sözcüsüne "Gelibolu yandı tutuştuu!" der. O da "Dön dolaş!" der. Sözcü ebe gruptan birini seçer ve onun gözlerini elleriyle kapatır. Sonra der ki "Gelsin gelsiin, hanımeli gelsin!". Herkes ben geleeyim gibisinden ebeye sessizce yalvarır. Veli ayakucunda gelip gözübağlı'nın yanağından makas alır, eline vurur, çimdikler, öper vs. Yerine geçer. Yerine gelince hepsi arkasını dönüp alkışlar. (Niye alkışlıyolarsa artık) Sözcü ebenin gözünü açar ve hanımelinin kim olduğunu tespit etmeye çalışır. Bilirse Veli o gruba geçer bilemezse kendisi diğer gruba. Bu oyun da elbette temas orgazmı ile ya da Ayşe'nin annesinin "nerde kaldın kız evde süpürge seni bekliyo gözün kör olmasın yürü eve!" diye döverek oyunu bozmasına kadar devam eder:)

1 yorum:

B. dedi ki...

Gözlemlerini, çocuk ve ergen olarak yaşadıklarını aktarmakta iyisin sen.

Bunlardan hiçbirini oynamadım. Ama o götlü olan var ya, onu oynayan çocuklar görüp napıyolar bunlar, niye kazıyolar dediğim olmuştu, okuyunca hatırladım. :)