26 Şubat 2010 Cuma

Kabak çiçeği dolması

Yugoslav diyordum nooldu o mevzu? Amaan ben bile unuttum. Ona kadar kimler geldi kimler geçti, hatta Osman Aldıkaçtı. Haftaya izinliymişim. Nası yani? Ben de yeni öğrendim. Aynı kurumda yıllarca çalışınca 53 işgünü izniniz oluyor. 53 işgünü ne demek çalışmayanlar bilmez. 3 ay demek. Vaktinde vermediler 1 haftadan fazla, şimdi de zorla kış günü izne çıkarıyorlar. İyi tarafından bakarsak. Her gün girilecek havuz, okunacak kitap, izlenecek film. Pheww! Bakalım ne kadar başarılı olacağım:) Aaa ayrıca bi business blogu yapıcaaz Coach'la... Off ne çok iş var:(

Yaa King'i kıskanıyorum. Çok güzel yazıyo:( Bağlayın şu adamın elini-kolunu karrdeşim. Kompleks yaptım. Aklıma komple tikiyiz şarkısı geldi bak. İlk çıktığında Komple komple komleksliyiz diyo sanıyodum. Küçükken de Sen gamlı hazan şarkısının devamını sen Sebahat anlar, anneanneme yazıldı sanırdım. Ben ne malmışım Allaam!

Arkadaşlar içinizde mübadele göçmeni olan var mı? Varsa Roots tadında belgesel bir kitap tavsiye edeceğim. "Rodos'tan Karşıyaka'ya". Gerçi kitabın dili biraz didaktik. Yazarlarının yaşlarının 50 üstü olduğuna ve Türkçe öğretmeni olamalarına bağlı sanırım. Ama müthiş ayrıntı dolu. Yemekler, adetler, görenekler... Siyah beyaz bir albüme bakar gibi...

8 yorum:

B. dedi ki...

Bu izinden sonra çok güzelleşeceksin gibi geliyor bana. :)

Bu kabak çiçeği dolması dediğin yemekten Kıbrıs'ta da yapıyorlar ama adının aynı olduğundan emin değilim.

Anneannemin ailesi mübadele göçmeni. Genlerden midir bilmem, bu göçler, insanların memleketlerinden zorla ayrılması, özellikle Türk-Yunan mübadelesine dair her şey beni çok üzüyor. Tavsiye için çok teşekkürler. Bi de fiyatını yazsaydın tam olacaktı. Bütçe yapardık ona göre. :)

kremkaramel dedi ki...

Cep tipi 9.90 TL :))

The King dedi ki...

Üstad, sizin yanınızda bizim esamemiz okunmaz. Haddimizi biliriz efendim. Yüksek tevazunuz bizi mahcup etmekte. Lakin bunca lakırdı arasında Yugoslav kardeşimizin müstesna hikayesi gözardı edilemez. Topyekün merak içindeyiz. Serzenişlerimin tarafınızca kabulunu reca ederim paşam. En derin hürmetlerimle . Kulunuz King .

The King dedi ki...

Ya bu kabak dolması enfes görünüyor karamel. Nerden sardın şimdi aklıma alla allaa

B. dedi ki...

Ay daha ne olsun.. Yarın çıkıp bakayım. Çok sağol.

B. dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun Krem Karamel!! Yaratıcılığının ve sosyalliğinin pik yaptığı bir yıl olacak gibi geliyor bana. Nice nice mutlu yıllara!

SeRiOuuS dedi ki...

Her yaz, annemim kabakları patır patır o iğrenç çiçeklerini verir ve her sabah istisnasız bir kucak dolusu çiçek ve her yemekte dolması.
Nefret ediyorum!

kremkaramel dedi ki...

@serious
Hahaa bu yaşlarda nefret et bakalım zamanı gelince göreceğim. Onu yıllar sonra yediğinde gözünün önünden bir şeyler film şeridi gibi geçecek ve nefret etmiş olan parçanı kendi ellerinle yakacaksın.