9 Haziran 2010 Çarşamba

Jöleli Şekerlerim


Jöleli şekerlemelerle tanıştım bugün. Herbirinin farklı tadı, farklı güzelliği vardı. B. yeşildi ve kendine has kokusu vardı. V. güzeldi ama neli olduğuna karar vermemişti. Beyaza yakındı, şeffaftı. Işıklıydı, geçtiği yerlerde ışıklı halesi geçici bir körlüğe sebep oluyordu. Jöleli şekerler, dokununca titriyor, kıpır kıpır sabırsızca cıvıldıyordu. Akide gibi sert, lokum gibi yapış yapış değildiler. Onlar farklı bir iklimde yetişip getirilmiş nadide çiçeklerdiler. B. bir an önce yutulup kana karışmayı isterken, V. ya zehirliysem der gibi tehditkarca parıldıyordu. Jöleli şekerle tanıştım bugün. B. özenle dizilmiş inciler gibi kalmayı seviyordu kutuda, V. diğer renklerle karışmayı. V. daldan atlamayı seviyordu, B. dalda yuva kurup şakımayı. Öyle seviyordu ki B. diğer şekerleri, onları herkesten saklayacak kuytu bir köşeyi seçmişti. Ambalajına özenmiş, küçük ve anlamlı şeyler gizlemişti kutusuna. Jöleli şekerlerle tanıştım bugün dostlarım. Tek kelimeyle: L e z z e t l i y d i l e r.

6 yorum:

B. dedi ki...

Afiyet olsun Karamela Şekeri. :)

homeless dedi ki...

cok kiskandimmmm
hatta icimden cok daha kotu seyler yazmak geldi
pofffff

kremkaramel dedi ki...

Eee haberli gelseydin. Hakettin bu lafı:) Dün sel götürürken canlarım benim için kalktı geldi. Sen poponu Bodrumlarda gezdirceem diye... Neyse açtırma kutuyu:D

homeless dedi ki...

tamam tamam bi daha ki sefere
daha komlike bir organizasyon yapariz
hatta :)))
ama o kicinda gezmeye hakki var

B. dedi ki...

Aa hiç kıskancak bişey yok Burakcım.. Yeter ki aynı şehirde olalım. Ben ve göbeem yine denizleri, selleri aşar geliriz :))

homeless dedi ki...

oluruz oluruz yakinda oluruz insalllah :)))